Linkovi

Napad u San Joseu: Policija i FBI istražuju motiv masovnog ubistva


Scene of a shooting. Nine people reported dead including the shooter. 05.26.21
Scene of a shooting. Nine people reported dead including the shooter. 05.26.21

Policija i istražitelji pokušavaju da utvrde razloge zbog kojih je radnik javnog transportnog preduzeća u Sjevernoj Kaliforniji pucao na svoje kolege, usmrtivši devet osoba, u još jednom slučaju oružanog nasilja koji se dogodilo u Sjedinjenim Državama.

Osumnjičeni napadač, koji je takođe izgubio život, bio je radnik javnog gradskog transportnog preduzeća, izjavio je Rasel Dejvis – zamjenik šerifa okruga Santa Klara.

Napad se dogodio u jutarnjim satima pošto je osumnjičeni otvorio vatru na svoje kolege u depou javnog transportnog preduzeća VTA koje je pod upravom za transport Santa Klare.

Lori Smit, šerif u San Hozeu, izjavila je da je osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo kada je, najvjerovatnije, postao svjestan da će pasti u ruke policije.

Policija za sada nema saznanja o motivima oružanog nasilja.

San Jose, grad koji broji million stanovnika, predstavlja srž Silicijumske doline – globalnog centra tehnoloških inovacija i sjedišta nekih od najvećih američkih tehnoloških kompanija.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG