Linkovi

Jedna osoba ubijena, a jedna ranjena u pucnjavi u školi u Tenesiju


Scena ispred srednje škole u Noksvilu poslije pucnjave
Scena ispred srednje škole u Noksvilu poslije pucnjave

Jedan muškarac je ubijen, a policajac ranjen u razmjeni vatre u srednjoj školi u Noksvilu (Knoxville), Tenesiju, kada je policija došla na poziv da je u školi naoružani napadač.

Policija je saopštila da nema više žrtava, a da je napadač priveden. Kada su došli u srednju školu Ostin-Ist Magnet u Noksvilu, zatekli su muškarca sa oružjem i počeli da pucaju.

Policajac iz Noksvila je ranjen i prevezen u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život.

Graonačelnica Noksvila Indija Kinkenon rekla je da se policajac dobro osjeća i da je svjestan.

Troje učenika te srednje škole je ubijeno u obližnjem kampusu prije manje od tri nedjelje, rekla je policija.

FBI iz Tenesija je poslao agente u školu.

Prošle nedjelje repulikanski guverner Bil Li potpisao je zakon po kojem je Tenesi posljednja država koja dozvoljava većini starijih od 21 godine da nose oružje, u futroli ili bez nje, bez da su prethodno prošli bezbjednosne provjere i obuku.

Li je stavio sa strane primjedbe grupa za bezbjedno nošenje oružja koje smatraju da su bezbjednosne provjere bile važna kočnica u sistemu i određivale ko treba, a ko ne treba da nosi oružje.

Taj zakon, koji se ne odnosi na puške, stupa na snagu 1. jula. Neke kazne su pooštrene, pa je na primjer krađa oružja koja je sada prekršaj koji se kažnjava sa 30 dana zatvora, postati krivično djelo kažnjivo sa šest meseci zatvora.

Kada su ga pitali da li ga brinu nedavna masovna ubistva u Džordžiji I Koloradu, Li je odgovorio odrično i rekao da pooštrene kazne znače da su zakoni stroži, što će spriječiti oružano nasilje.


  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG