Linkovi

Dvoje povrijeđenih u pucnjavi u Marylandu, osumnjičeni ubijen u vojnoj bazi


Policija blizu mjesta pucnjave u Fredericu, Maryland (Foto: AP/Julio Cortez)
Policija blizu mjesta pucnjave u Fredericu, Maryland (Foto: AP/Julio Cortez)

Dva muškarca teško su povrijeđena u pucnjavi u jednom poslovnom kompleksu u američkoj državi Maryland, a osumnjičeni napadač, identifikovan kao pripadnik američke Mornarice, ubijen je u obližnjoj vojnoj bazi gdje je pobjegao poslije incidenta, saopštila je policija.

Vlasti u gradiću Fredericku, koji je 72 kilometra udaljen od prijestolnice Washingtona, i dalje pokušavaju da utvrde detalje pucnjave koja se dogodila u utorak ujutro po lokalnom vremenu.

"Imamo dvije različite lokacije. Samo mogu da vam potvrdim da imamo samo jednog napadača. Javnost je bezbjedna", rekao je šef policije Frederica Jason Lando​.

Policija je, nakon što je primila hitan poziv, pronašla dvije žrtve pucnjave - muškarce - u poslovnom kompleksu "Riverside Tech Park", rekao je Lando.

Dodao je da su povrijeđeni prebačeni u medicinski centar Univerziteta Marylandu u Baltimoru i da su u "kritičnom stanju".

Navodni napadač je poslije pucnjave otišao u obližnju vojnu bazu Fort Detrick, udaljenu oko šest kilometara od mjesta napada, gdje ga je upucalo vojno osoblje, naveo je šef policije.

Američka Mornarica je tweetovala da je neidentifikovani napadač bio njen zdravstveni radnik.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG