Linkovi

Tri osobe povrijeđene u pucnjavi u školi u Idaho


Policija ispred osnovne škole Rigby u Idahu (Foto: John Roark /The Idaho Post-Register via AP)
Policija ispred osnovne škole Rigby u Idahu (Foto: John Roark /The Idaho Post-Register via AP)

U pucnjavi u jednoj osnovnoj školi u američkoj saveznoj državi Idaho povrijeđeno je dvoje učenika i čuvar, dok je jedan učenik priveden, saopštile su lokalne vlasti.

Povrijeđeni nisu životno ugroženi, rekao je šerif okruga Jefferson​ Steve Anderson.

"Danas se dogodila najgora noćna mora s kojom može da se suoči jedan školski okrug. U osnovnoj školi Rigby došlo je do pucnjave. Do sada znamo da je napadač uhapšen. Učenici nisu više u opasnosti", rekao je načelnik školskog okruga Jefferson Chad Martin.

Na licu mjesta su bili brojni pripadnici organa za sprovođenja zakona, a učenici su evakuisani u obližnju srednju školu, dok su roditelji u redu čekali da ih povedu kući.

Rigby je mali grad, oko 145 kilometara udaljen od nacionalnog parka Yellowstone. Lokalnu osnovnu školu pohađa oko 1.500 učenika od 6. do 8. razreda.

"Molim se za živote i bezbjednost onih koje su pogodili današnji tragični događaji. Zahvaljujem se organima za sprovođenje zakona i školskim zvaničnicima koji su odgovorili na incident", saopštio je guverner Idaha Brad Little.

Riječ je o drugoj pucnjavi u školi u toj saveznoj državi. 1999. godine, učenik u jednoj srednjoj školi ispalio je nekoliko metaka iz puške. Povrijeđen je jedan učenik.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG