Linkovi

Pucnjava u prodavnici u državi New York, ubijena jedna osoba


Policija ispred prodavnice "Stop & Shop" u mjestu West Hempstead (Foto: AP)
Policija ispred prodavnice "Stop & Shop" u mjestu West Hempstead (Foto: AP)

Jedna osoba je ubijena, a dvije povrijeđene u pucnjavi u jednoj prodavnici na Long Islandu, u državi New York, saopštila je u utorak lokalna policija.

Incident se dogodio u kancelariji menadžera, na drugom spratu prodavnice "Stop & Shop" u mjestu West Hempstead, a ubijen je 49-godišnji radnik, naveli su pripadnici policije na konferenciji za novinare.

Povrijeđeni su hospitalizovani i u svjesnom su stanju.

Komesar policije okruga Nassau Patrick Ryder rekao je novinarima da je u prodavnici za vrijeme pucnjave bilo "par stotina" ljudi.

Policija je identifikovala osumnjičenog kao 31-godišnjeg Gabriela DeWitta Wilson​a koji je, kako je naveo Ryder, ili aktuelni ili bivši zaposleni u prodavnici. Za njim se još traga.

"Imao je mali pištolj. Ne znamo koji je motiv pucnjave", rekao je Ryder.

Očevici su za lokalne medije naveli da su čuli da je ispaljeno najmanje šest hitaca. Pojedini su rekli da je osumnjičeni možda pobjegao u autobusu, ali policija nije mogla da potvrdi te navode.

West Hempstead je oko 50 kilometara udaljen od Manhattana.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG