Linkovi

Nakon što ga je Katrina 'promašila', Palm Beach odahnuo


Uragan Katrina približava se Louisiani i Mississippiju, što znači da je Florida odahnula. Dnevnik Palm Beach Post piše da su se stanovnici ljetovališta Palm Beach kao i turisti, prije dva dana, pripremili za najgore - poučeni iskustvom od prošle godine.

No, Katrina je poštedjela Palm Beach tako da su njegovi stanovnici imali prilike uživati u 'slobodnom danu'. Naime, zbog proglašenog izvanrednog stanja, sve su firme, škole i druge ustabnove bile zatvorene, a vrijeme je bilo razmjerno lijepo.

Po vjetrovitom vremenu, plaže su bile pune, a onima kojima nije bilo do izležavanja na suncu preostalo je gledanje filmova kod kuće. Palm Beach Post piše da su lokalne videoteke bile krcate. Jedino su bili nezadovoljni navijači lokalnog gimnazijskog nogometnog tima, kojem je zbog uragana bila odgođena prva utakmica sezone.

******

Novine su ponovno počele pisati o istrazi na otoku Aruba, nizozemskoj koloniji u blizini Venezuele, gdje je krajem svibnja nestala jedna američka gimnazijalka, koja je bila na maturalnom putovanju.

Tragična sudbina Natalee Hollaway, u ljetnoj suši ozbiljnijih vijesti, dominirala je ljetnom shemom mnogih televizijskih kanala koji nude informativne programe 24 sata dnevno.

Washington Post piše da je razlog za najnoviji interes je – ponovno pritvaranje dvojice lokalnih mladića koji su viđeni kako 30. svibnja s Natalee Hollaway izlaze iz disco-cluba. U jutro, djevojci je nestao svaki trag.

Roditelji Natalee Hollaway već se mjesecima nalaze na Arubi, vrlo popularnoj turističkoj destinaciji američkih turista. Oni su bili izrazito nezadovoljni nakon što su dvojica osumnjičenika prošli mjesec bila puštena na slobodu. Sada kažu da je ponovno pritvaranje ove dvojice mladića pobudilo njihove nade da će istraga konačno ustanoviti što se dogodilo s njihovom kćerkom – piše Washington Post.

XS
SM
MD
LG