Linkovi

Isabel ruši cijene dionica osiguravajućih kompanija (16/9/03) - 2003-09-16


Uragan Isabel još nije stigao do istočne obale Sjedinjenih Država ali se već počeo osjećati na newyorškoj burzi: od svih dionica koje su jučer izgubile na vrijednosti, najveće gubitke su pretrpile osiguravajuće kompanije. Dionice jedne od najvećih – Allstate – pojeftinile su za 1.2 posto, a AIG.N-ove dionice za 2 posto.

Div američke vojne industrije Lockheed Martin otkupit će korporaciju Titan - proizvođača satelitske i informacijske tehnologije za 2 milijarde i 400 milijuna dolara. Kako izvješćuje agencija Reuters, Lockheed bi 50 posto iznosa otkupa platio u gotovini, a 50 posto u dionicama.

U Europi, švedsko “ne” euru nanijelo je još jedan udarac ugledu europske valute - ocjenjuje agencija Associated Press, koja tvrdi da je u Njemačkoj i Francuskoj rasprostranjeno uvjerenje da je upravo euro kriv za rast cijena u tim zemljama. Švedska se odbijanjem eura pridružila još dvjema članicama Europske unije koje odbijaju prihvatiti zajedničku valutu – Britaniji i Danskoj.

A iz Frankfurta vijest da je Deutsche Telekom postigao preliminarni sporazum o kupovini 51 posto poljskog operatora mobilnih telefona Polska Telefonia. Njemački će telekomunikacijski div platiti Poljacima 1 milijardu i 240 milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG