Linkovi

Peraica: "Ovo je jedan od najnečuvenijih primjera zlouporabe policijskih ovlasti koje sam ikad vidio, čak i po standardima Okruga Cook"


Peraica: "Ovo je jedan od najnečuvenijih primjera zlouporabe policijskih ovlasti koje sam ikad vidio, čak i po standardima Okruga Cook"
Peraica: "Ovo je jedan od najnečuvenijih primjera zlouporabe policijskih ovlasti koje sam ikad vidio, čak i po standardima Okruga Cook"

Političar hrvatskog podrijetla Anthony Peraica uhićen je u subotu kasno navečer u jednom čikaškom predgrađu pod optužbom da je vandalizirao političke transparente svog protivnika na izborima

Na današnjim izborima u Sjedinjenim Državama ne biraju se samo članovi Zastupničkog doma i Senata i guverneri nekih saveznih država već i tisuće kandidata za političke položaje na lokalnoj razini. Jedan od njih je i političar hrvatskog podrijetla odvjetnik Anthony Peraica koji je od 2002. član Upravnog odbora Okruga Cook, drugog po veličini okruga u Sjedinjenim Državama, u kojem se nalazi i grad Chicago. U subotu kasno navečer Anthony Peraica je uhićen u jednom čikaškom predgrađu pod optužbom da je vandalizirao političke transparente svog protivnika na izborima, inače gradonačelnika tog predgrađa s oko 250 stanovnika.

Republikanac Anthony Peraica u upravnom se odboru Okruga Cook nalazi već dva mandata, odnosno osam godina, a na današnjim izborima suparnik mu je demokratski kandidat – gradonačelnik mjesta McCook – Jeff Tobolovski, u kojem je prije dva dana Peraica i uhićen. Prema policijskom izvješću, ovaj republikanski kandidat je uočen kako napušta u kombiju kuću jedne starije žene na čijem travnjaku je ostao uništeni politički transparent Tobolovskog. Dok je policija razgovarala s Peraicom, prišao je i vlasnik jedne zgrade u blizini koji je rekao da je netko na sličan način vandalizirao politički transparent i u njegovom dvorištu.

Anthony Peraica poriče ove optužbe i tvrdi da se radi o zlouporabi policije. "Ovo je jedan od najnečuvenijih primjera zlouporabe policijskih ovlasti koje sam ikad vidio, čak i po standardima Okruga Cook".

Anthony Peraica je izjavio kako su policajci koji su ga uhitili bili vrlo korektni, ali da su mu rekli kako im je naloženo da ga uhite.

Gradonačelnik Tobolovski nudi posve drugačiju verziju onog što se dogodilo u subotu malo prije ponoći u njegovom mjestu i kaže kako je bio šokiran kad je čuo ovu vijest. "Ovo je očigledno ponašanje jednog zbunjenog i očajnog čovjeka koji pokušava ukrasti ovu kampanju i ove izbore".

Šef policije McCooka izjavio je kako se radilo o legitimnom uhićenju i da bi to Peraica kao odvjetnik trebao razumjeti. A Peraica kaže da će optužnica protiv njega - na sudu bi se trebao pojaviti za oko tri tjedna - biti popraćena smijehom jer je lažna i bez ikakva temelja.

XS
SM
MD
LG