Linkovi

Biden najavio da će ipak organizirati predizborne skupove


Joe Biden
Joe Biden

Kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Joe Biden najavio je da će nastaviti terensku kampanju u ključnim državama uoči predsjedničkih izbora 3. novembra, odustavši tako od svoje prijašnje namjere da zbog korona virusa prije izbora neće organizirati predizborne skupove.

"Putovat ću širom zemlje, gdje će to biti moguće, poštujući sva epidemiološka pravila na skupovima radi ograničavanja širenja korona virusa", kazao je je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baracka Obame, javlja AFP."

Jedna od stvari o kojoj razmišljamo je da odem u Wisconsin i Minnesotu, provedem vrijeme u Pennsylvaniji i Arizoni", dodao je Biden, koji smatra da te države mogle odrediti ishod predsjedničkih izbora.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG