Linkovi

Hunter Biden: Nisam uradio ništa loše, osim greške u procjeni


Hunter Biden pred početak potpredsjedničke debate 2012. u Denvilu u Kentakiju.
Hunter Biden pred početak potpredsjedničke debate 2012. u Denvilu u Kentakiju.

Hunter Biden, sin bivšeg potpredsjednika Joe Bidena izjavio je da nije uradio ništa nelegalno poslujući u Ukrajini i Kini ali priznaje da je imao lošu procjenu i iskoristio svoje slavno prezime.

U intervjuu koji će biti emitovan na televiziji ABC News, Biden je izjavio da nije predvideo kako će njegove aktivnosti dati municiju kritičarima njegovog oca, bivšeg potpredsjednika Joe Bidena, dok se bori za demokratsku predsjedničku nominaciju.

"Da li sam počinio grešku? Možda, u nekom širokom smislu", rekao je Biden u intervjuu.

"Međutim, da li sam počinio neki etički prestup? Apsolutno ne", odlučno je izjavio 49-godišnji Biden.

"Mislim da se mnogo toga ne bi dogodilo u mom životu da se ne prezivam Biden", rekao je sin bivšeg potpredsjednika.

Arhivski snimak: Potpredsednik Džo Bajden i sin Hanter na košaraškoj utakmici univerziteta Džordžtaun i Djuk, 30. januara 2010.
Arhivski snimak: Potpredsednik Džo Bajden i sin Hanter na košaraškoj utakmici univerziteta Džordžtaun i Djuk, 30. januara 2010.

Hunter Biden imao je visoku poziciju u ukrajinskoj energetskoj kompaniji Burisma dok mu je otac bio potpredsjednik pod Barakom Obamom, kada je Joe Biden podržao smjenu glavnog tužioca Ukrajine za koga je konstatovano da se nedovoljno bori protiv korupcije.

Hunterov advokat saopštio je u nedjelju da Biden mlađi podnosi ostavku na mjesto u odboru kineske privatne investicione kompanije.

Hunter Biden držao se podalje od javnosti od kada je prošlog mjeseca izbio skandal u vezi sa predsjednikom Donaldom Trumpom i Ukrajinom.

Trump je često kritikovao i omalovažavao Bidena mlađeg i "prozivao" ga na Tviteru, kao što je nedavno bio slučaj, kada je postavio pitanje - Gde je Hunter?

Trump je više puta iznosio nopotvrđene i neosnovane tvrdnje da je Joe Biden intervenisao u Ukrajini da bi zaštitio svog sina. Vijest da je Trump u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Ukrajine 25. jula zahtijevao od njega da istraži Bidenove pokrenula je istragu o opozivu predsjednika, koja sada potpuno zaokuplja Trumpovu administraciju.

Hunter Biden je u intervjuu rekao da administracija širi "besmislenu teoriju zavjere" o njegovom radu u Ukrajini.

"Dao sam inspiraciju nekim vrlo nemoralnim ljudima da na nelegalne načine pokušaju da naude mom ocu", rekao je Bajden.

"To je ono gde sam pogriješio i preuzimam potpunu krivicu za to. Da li sam uradio bilo šta nedolično? Ne, ni na koji način", dodao je.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG