Linkovi

Biden prvi put tražio opoziv, Trump uzvratio optužbama na njegov račun


Bivši potpredsjednik Joe Biden i predsjednik Donald Trump
Bivši potpredsjednik Joe Biden i predsjednik Donald Trump

Jedan od kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke Joe Biden po prvi put je pozvao na opoziv predsjednika Donalda Trumpa.

"Donald Trump je prekršio zakletvu koju je dao kada je preuzimao položaj, izdao je naciju i počinio djela za koja je kazna opoziv", rekao je bivši potpredsjednik Biden.

Trump je odgovorio na Twitteru.

"Toliko je patetično vidjeti uspavanog Joea, koji je sa svojim sinom Hunterom, na štetu američkih poreskih obveznika, opljačako najmanje dvije zemlje za milione dolara, kako traži moj opoziv - a ja ništa loše nisam uradio. Joeva propala kampanja ne ostavlja mu drugu mogućnost!", rekao je Trump, ali nije objasnio na šta misli kada optužuje Bidena da je opljačakao dvije zemlje za milione dolara.

Bijela kuća je ranije saopštila da neće učestvovati u onome što je nazvala "neustavnom" istragom u okviru procedure opoziva predsjednika Trumpa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG