Linkovi

Dragičević saslušan i pušten na slobodu. Najavio nastavak protesta


Bosnia-Herzegovina - Davor Dragicevic, father of young man David Dragicevic, killed in Banjaluka in March 2018, Banjaluka, 26Dec2018
Bosnia-Herzegovina - Davor Dragicevic, father of young man David Dragicevic, killed in Banjaluka in March 2018, Banjaluka, 26Dec2018

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banja Luka Davor Dragičević je pušten na slobodu jer je utvrđeno da ne postoje razlozi za zadržavanje i odreživanje pritvora, piše portal Klix. Dragičević je po izlasku iz Tužilšatvu najavio da će protiv svih koji su učestvovali u hapšenju podnijeti krivične prijave, te da će nastaviti s protestom u Banjoj Luci.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, Davida Dragičevića, doveden je u jutros oko osam sati u zgradu Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, a nakon što je u utorak priveden zbog, kako je naveo MUP RS, dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Dragičevića se tereti za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. decembra ispred zgrade Vlade RS.

Prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužilaštva Banja Luka, gdje će biti procesuiran, Dragičević je uzvikivao "pravda za Davida".

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS umiješan u navodno ubistvo njegovog sina Davida.

Hapšenja roditelja Davida Dragičevića 25. decembra u Banjaluci izazvala su burnu reakciju građana i sukobe sa policijom.

Za 26. decembar najavljeni su novi protesti u Banja Luci te više drugih gradova.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG