Linkovi

BANJA LUKA: Uhapšeno više osoba. Među njima Davor Dragičević i Adam Šukalo bivši poslanik u NSRS


VIDEO: Građani na trgu uzvikuju ime uhapšenog Dragičevića
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Građani na trgu uzvikuju ime uhapšenog Dragičevića

U Banjaluci je danas u prijepodnevnim časovima uhapšen Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, a u MUP-a RS, hapšenje su potvrdili uz saopštenje da je „lice D.D. uhapšeno zbog dokumentovanja krivičnog djela 'ugrožavanje sigurnosti'“.

Nešto prije podneva uhapšen je i Adam Šukalo bivši poslanik u entitetskoj skupštini i kandidat za državni parlament. Vijest o hapšenju Šukalo je objavip na svom FB profilu.

Davor Dragičević odbio je juče od policije da primi poziv za saslušanje zbog "ugrožavanja sigurnosti ministra policije Dragana Lukača i Darka Ilića, visokih funkcionera MUP-a RS". Lukača i Ilića Dragičević tereti za ubistvo sina Davida.

Mediji prenose da je Davor Dragičević uhapšen kada je jutros krenuo iz svoje kuće prema Trgu Krajine.

Nakon hapšenja, na Trgu Krajine se pojavila majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović gdje je sa grupom građana započela protest zbog hapšenja Davora. No ubrzo je uhapšena i majka Suzana, a privedeno je i još nekoliko građana. Policajci su u policijsku stanicu priveli i novinara BHT-a Vladimira Šuška, koji je ubrzo pušten.

Trenutno se na Trgu Krajine nalaze naoružani pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS. Prostor gdje se održavaju protesti zbog ubistva Davida Dragičevića ograđen je žutom policijskom trakom. Na Trgu protestvuje i manja grupa građana, a atmosfera je napeta javlja Radio Slobodna Evropa.

Police is guarding site of protests in Banja Luka
Police is guarding site of protests in Banja Luka

XS
SM
MD
LG