Linkovi

Izrael se priprema za dublji prodor u Libanon


Libanonski dužnosnici su objavili da su najmanje tri osobe poginule kad su izraelski zrakoplovi bombardirali nekoliko područja u Libanonu. Napadnuta su sela na jugu Libanona kao i uporište Hezbollaha u južnom Bejrutu. Izrael je, također, izveo napad u blizini grada Baalbeka, na sjeveroistoku Libanona, u blizini sirijske granice.

Izrael se, u međuvremenu, priprema za daljnje prodore dublje u libanonski teritorij. Izraelski ministar obrane zatražio je od vojske da se pripremi za prodor prema rijeci Litani, 30 kilometara sjeverno od Izraela. Izrael je priopćio da već kontrolira pojas južnog Libanona širok šest kilometara. Hezbollah je jučer ispalio više od 150 raketa na sjever Izraela pri čemu je poginulo osam civila.

U govoru na libanonskoj televiziji vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah zaprijetio je raketnim napadima na Tel Aviv ukoliko Izrael napadne centar Bejruta. Nasrallah je dodao da će Hezbollah prestati s raketnim napadima na Izrael ukoliko izraelske snage prestanu s napadima na libanonska naselja. Libanonski premijer je izvjestio da je u trotjednom sukobu poginulo više od 900 ljudi, a izraelski dužnosnici kažu da su Hezbolline rakete usmrtile 27 Izraelaca.

XS
SM
MD
LG