Linkovi

Jacques Chirac predlaže 'humanitarno primirje' u Libanonu


Francuski predsjednik Jacques Chirac predlaže uspostavu humanitarnog primirja u Libanonu kako bi se strancima omogućila evakuacija, a libanonskim civilima da se uklone pred izraelskim bombardiranjima. U svom priopćenju, gospodin Chirac predlaže uspostavu humanitarnih koridora kroz koje civili mogu pobjeći pred borbama, a međunarodna pomoć može doprijeti do libanonskih građana. On je rekao da Francuska šalje na Cipar jedan zrakoplov s vodom, generatorima struje za bolnice i velikim količinama lijekova.

U Jeruzalemu, prvi diplomat Europske unije Javier Solana pozvao je danas na trenutačnu obustavu vatre između Izraela i Hezbolle. To je Solanin drugi posjet regiji u samo nekoliko dana.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je jučer da bi do prekida vatre trebalo doći brzo, ali ne – po njenim riječima – 'sve dok se ne steknu prikladni uvjeti'.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan sutra bi trebao izvijestiti Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda o nalazima ekipe svjetske organizacije koja je poslana u regiju u pokušaju obuzdavanja krize.

XS
SM
MD
LG