Linkovi

Premijer Sanader uručio američkim kongresnicima visoka hrvatska odličja


Hrvatski premijer Ivo Sanader urucio je sinoc u Washingtonu visoka hrvatska odlicja - Red kneza Branimira s ogrlicom - americkim kongresnicima hrvatskog podrijetla za njihov rad na promicanju hrvatskih interesa Kongresu. Rijec je o Georgeu Radanovichu i Peteru Viscloskyom koje je, na prijedlog premijera Sanadera, odlikovao hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Kongresnici Radanovich i Visclosky su supredsjedatelji Hrvatskog kongresnog kluba utemeljenog pocetkom godine. O tome je govorio George Radanovich naglasivsi da su osnivanjem Hrvatskog kluba u Kongresu imali na umu nacionalne interese Hrvatske - ulazak u Europsku uniju i NATO savez:

"Imajuci to na umu moj kolega, Pete Visclosky i ja formirali smo Hrvatsku klub koji se prosirio na 46 clanova i taj je popis sve veci" - rekao je George Radanovich.

Hrvatski premijer je, zahvaljujuci Radanovichu i Visclosky-om, podsjetio na vaznost dobrih odnosa Washingtona i Zagreba, osobito u borbi protiv terorizma, te je naglasio da dobri hrvatsko-americki odnosi ne iskljucuju dobre hrvatsko-europske odnose i obratno.

XS
SM
MD
LG