Linkovi

Biden: 'Tišina i šutnja su najbolji saveznici zločina'


Utjecajni američki senator Joseph Biden, jučer je u washingtonskom Institutu Brookings govorio o Iraku, ali je novinarka Glasa Amerika Jela de Franceschi iskoristila priliku da ga kao jednog od vodećih sponzora predložene kongresne rezolucije o Srebrenici, upita o značaju te rezolucija u ovom trenutku.

Joseph Biden: Mislim da je to izuzetno važno... Važno je da se ne zaboravi. Ako se sjećate, ja sam bio među onima koji su se žestoko borili da se Amerika uključi u problem Balkana, i bio sam uporan u zahtjevu da se javno sudi svim onima koji su počinili ta zlodjela i genocid; stoga smatram da je izuzetno važno za bosanski narod da ne zaboravi što se može dogoditi kada su ljudi pod manipulacijom jednog genocidnog lidera kakav je Slobodan Milošević. Eto zato sam stao iza Rezolucije o Srebrenici, i molim Boga da se to više nikada ne dogodi. Tišina... šutnja, najbolji su saveznici zločina.

Senator Biden također je izrazio nadu da će Srbija uskoro uhvatiti i izručiti Ratka Mladića. "Davno se to moralo već dogoditi. Bez toga, Srbija nikada neće biti u potpunosti prihvaćena u Europu" - rekao je Joseph Biden.

XS
SM
MD
LG