Linkovi

Larry King dobio 'zamjenika'


71-godišnji novinar Larry King, voditelj talk-showa na mreži CNN, dobija svog 'zamjenika' – koji će se redovito pojavljivati na Kingove 'neradne dane'. To je Bob Costas, popularni športski novinar, koji ima vlastiti talk-show na mreži HBO.

Larry King, vjerojatno najprepoznatljivije lice s CNN-a, proslavio je prošli tjedan 20. godišnjicu emitiranja njegove kontakt-emisije serijom intervjua u kojima su mu gosti bili bivši predsjednici Bush i Clinton, Bob Woodward i Carl Bernstein, novinari koji otkrili aferu Watergate, te voditelj dnevnika mreže CBS Dan Rather.

Iako je među poklonicima CNN-a – pogotovo na globalnoj sceni - vrlo popularan, u Sjedinjenim Državama Larry King već niz godina gubi utrku s konkurentima na mreži Fox News Channel. Prošli mjesec njegovu je kontakt-emisiju u prosjeku gledalo oko 970 tisuća Amerikanaca – što mu je najlošiji 'rezultat' u posljednje četiri godine, kada je u pitanju redovito mjerenje gledanosti od strane agencije Nielsen Media Research.

Predsjednik američkog odjela mreže CNN Jonathan Klein izjavio je da izbor Boba Costasa kao Kingova 'zamjenika' ne znači da će Costas Kinga u konačnici i zamijeniti 'za stalno'. 'King je za nas superstar; njegov termin u devet navečer najmanji je problem za CNN' – izjavio je Klein.

53-godišnji Bob Costas najpoznatiji je kao komentator velikih športskih događaja – od Olimpijskih igara, finala američkog nogometa, baseballa i košarke, na mreži NBC.

'Privukla me je Costasova inteligencija i humor, kao i sposobnost da informirano razgovara o bilo kojoj temi. Te će mu kvalitete pomoći da, za sada povremeno, zamijeni Larryja Kinga' - izjavio je Jonathan Klein, direktor CNN-a za Ameriku.

XS
SM
MD
LG