Linkovi

Trump uskratio vođi Demokrata vojni avion i poslao je na komercijalni let


From left, President Donald Trump and House Speaker Nancy Pelosi.
From left, President Donald Trump and House Speaker Nancy Pelosi.

Američki predsjednik Donald Trump (Tramp) i lideri demokrata vode pravi rat zbog blokade rada vladinih agencija, do koje je došlo nakon odbijanja demokrata da podrže Trumpov zahtjev za podizanje zida na granici sa Meksikom.

Trump je odustao od puta na ekonomski skup u Davosu solidarišući se sa vladinim službenicima, čije su plate na čekanju do usvajanja stopiranog budžeta.

On je poručio predsjednici Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi (Nensi Pelozi), koja odbija glasati za finansiranje zida, da je odgodio njeno putovanje u Belgiju, Egipat i Avganistan zbog djelimične blokade vlade, koja traje od 27. decembra.

Čelnik Predstavničkog doma uobičajeno koristi vojni avion za prekomorska putovanja, ali je Trump sada tu mogućnost oduzeo Nancy Pelosi i uputio je na komercijalne letove.

Pelosi je pisanim putem predložila Trumpu prijedlog da zbog blokade vlade odgodi godišnje tradicionalno obraćanje naciji, kada predsjednik SAD-a izlaže ciljeve administracije za predstojeću godinu.

Ona je navela da nije dobila odgovor iz Bijele kuće.

Ali, onda je uslijedila Trumpova poruka - "Uslijed blokade vlade, žao mi je što Vam moram poručiti da je Vaš put u Brisel, Egipat i Afganistan odgođen".

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG