Linkovi

Tijelo Davida Dragičevića naredne sedmice biće preneseno u Austriju


Bosnia and Herzegovina -- Citizens protest and seek the justice for murdered 21-year-old David Dragicevic, in Banja Luka (Banjaluka), October 5, 2018.
Bosnia and Herzegovina -- Citizens protest and seek the justice for murdered 21-year-old David Dragicevic, in Banja Luka (Banjaluka), October 5, 2018.

Otac stradalog 21-godišnjeg mladića, Davor Dragičević, koji je napustio BiH, ranije je isticao da neće dopustiti da tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.

Ekshumacija tijela Davida Dragičevića obaviće se 12. marta na Novom groblju u Banjaluci, a posmrtni ostaci biće prevezeni u Austriju, gdje će po drugi put biti sahranjen 15. marta u mjestu Wiener Neuestadt, prebivalištu njegove majke Suzane Radanović.

Roditelji su 13. februara podnijeli zahtjev Gradskoj upravi Banjaluka za ekshumaciju posmrtnih ostataka svog sina.

"Danas smo zvanično predali zahtjev u opštini Banjaluka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog, sina Davida", objavila je tada Suzana Radanović na Fejsbuk stranici grupe "Pravda za Davida".

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je reč o nesrećnom slučaju, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG