Linkovi

Oglasio se Davor Dragičević: Nikada neću odustati


Bosnia and Herzegovina -- Davor Dragicevic, the father of the young man David, who believes that his 21-year-old son was murdered, at the rally in Banja Luka, December 27, 2018.
Bosnia and Herzegovina -- Davor Dragicevic, the father of the young man David, who believes that his 21-year-old son was murdered, at the rally in Banja Luka, December 27, 2018.

Nakon osam dana prvi put se oglasio Davor Dragičević koji je nestao nakon protesta u Banjoj Luci kada je MUP RS-a uhapsio veći broj pripadnika grupe Pravda za Davida. Poručio je da je još pri zdravom razumu i da ga nisu uspjeli likvidirati.

„Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje”, kazao je Dragičević.

Poručio je ljudima iz grupe Pravda za Davida da nemaju sebi šta zamjeriti te da vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici.

„Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu. Davida mog nema, nikad ga ja više vidjeti neću. Zavjetovao sam se na grobu, ako sad ne istrajemo pobiće nas sistem. To je sistem od kojeg 10 mjeseci tražim samo da radi svoj posao.

Svima nam se sprema isti scenario. Želimo da živimo u zemlji gdje će ustav, zakon i red biti jednaki za sve. Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti ko Davida. Bez borbe ne ide.

Oni više nemaju gdje. Rješenjem ovog slučaja, za koji imamo dokaze, sve se rješava. Oni priznati zločin neće. Moramo ići tražiti istinu na drugom mjestu, kroz institucije mirno i dostojanstveno”, stoji u obraćanju Davora Dragičevića.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG