Linkovi

Savjetnica u Bijeloj kući: To što je Trump uradio sa Ukrajinom nije za opoziv


Savjetnica u Bijeloj kući Kellyanne Conway
Savjetnica u Bijeloj kući Kellyanne Conway

Kellyanne Conway, jedna od najbližih saradnica predsjednika Donalda Trumpa, pravdala je njegov razgovor sa ukrajinskim predsjednikom i istakla da to što je Trump uradio "nije za opoziv". 

"Ništa od toga nije ni teško krivično djelo, niti manji prekršaj", rekla je Conway za CNN komentarišući osnov zbog kojeg su demokrate pokrenule istragu o opozivu predsjednika Trumpa.

Istraga o opozovu predsjednika Donalda Trumpa pokrenuta je 24. septembra u donjem domu Kongresa, pošto je anonimni uzbunjivač prijavio da je predsjednik u razgovoru sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim zloupotrijebio položaj i ugrozio nacionalnu bezbjednost time što je obustavio isplatu vojne pomoći Kijevu dok Zelenski ne pokrene istragu o poslovanju sina demokrate Josepha Bidena u Ukrajini.

Ipak, Conway je rekla da ne zna da li je Trump incijalno uslovio isplatu vojne pomoći istragom o Bidenu.

"Komotno mogu da kažem da Trump nikada nije pomenuo 'slugu za uslugu' ili 2020. godinu u telefonskom razgovoru sa Volodimirom Zelenskim...Da budemo pošteni: u tom razgovoru se ne pominje zaustavljanje isplate pomoći, koju su na kraju dobili", rekla je Conway.

Demokrate su negirale ove tvrdnje Bijele kuće. Kongresmen Eliot Engel je za ABC rekao da je predsjednik nelegalno zadržao isplatu tog novca koji je Kongres prethodno odobrio.

Predsjednik Donald Trump napisao je na Twitteru da su "mnogi slušali njegov razgovor sa ukrajinskim predsjednikom i da se niko nije žalio", zbog toga što je "razgovor bio potpuno primjeren, čak savršen".

"Moj rejting unutar Republikanske stranke je 95 odsto", napisao je Trump.

Kellyanne Conway je za CNN rekla da "Joe Biden nije zaštićen od posljedica svojih nekadašnjih poteza" kada je, za vrijeme mandata Baracka Obame zajedno sa evropskim liderima pritiskao Ukrajinu da otpusti državnog tužioca jer nije istraživao korupciju na najvišem nivou.

Bidenovi su negirali sve optužbe koje im se stavljaju na teret.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG