Linkovi

BiH

Najčitaniji sadržaji na web portalu Glasa Amerike u 2018.


U godini koja je iza nas web portal Glasa Amerike bilježi značajan porast posjeta i stalno širenje publike. Donosimo deset najčitanijih sadržaja u 2018.

Najčitaniji sadržaj u protekloj godini bio je intervju reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića koji je Glasu Amerike dao prilikom posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

Drugo mjesto zauzeo je sadržaj star čak osam godina koji se bavi zdravljem - članak koji savjetuje o prepoznavanju oboljenja srca.

Na trećem mjestu je članak o masovnim tajnim zapošljavanjima u javna preduzeća u Bosni i Hercegovini, objavljen u junu 2018.

Četvrto mjesto na našoj listi zauzima sadržaj koji govori o masakru u kojem je u februaru 2018. u školi na Floridi ubijeno 17 osoba.

Na petom mjestu po interesovanju posjetitelja web portala Glasa Amerike je priča Radija Slobodna Evropa (RSE/RL) iz februara 2018. o djevojci iz Bosne i Hercegovine koja predvodi istraživački tim National Geographic-a.

Šesto mjesto zauzeo je također sadržaj RSE/RL ali iz mjeseca septembra 2018. koji govori o trajnom odlasku ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Na sedmom mjestu je razgovor sa američkim senatorom Roger Wickerom koji je ekskluzivno za Glas Amerike govorio o svojim utiscima koje je ponio iz Bosne i Hercegovine.

Osmo mjesto zauzeo je sadržaj instituta Ifimes iz Ljubljane objavljen neposredno pred predstavljanje nove strategije pridruživanja Zapadnog Balkana Eu u februaru 2018.

Deveti po čitanosti je sadržaj iz maja 2016. koji se odnosi na moderne tehnologije a koji propituje njihove pozitivne i negativne strane.

Na desetom mjesti je sadržaj iz maja 2018. koji govori o stanju u gračaničkoj fabrici Fortuna.

XS
SM
MD
LG