Linkovi

Wall Street Journal: 'Sanader ostavlja zemlju u najgoroj ekonomskoj situaciji od 1991.'


'Sanaderov je odlazak šokirao malu balkansku naciju. Građani brinu što nosi neposredna budućnost. Oporba traži raspisivanje izvanrednih izbora, a analitičari upozoravaju da je Sanaderova ostavka loša vijest pogotovo za ranjivu ekonomiju i kreditni rejting zemlje' – može se pročitati na web stranicama televizijske mreže ABC.

Izvještajna agencija Bloomberg.com, koja većinom objavljuje vijesti iz ekonomije i financija navodi izjavu Zdeslava Šantića, analitičara zaposlenog u zagrebačkom uredu austrijske banke Raiffeisen koji kaže da 'u Hrvatskoj nitko nije očekivao premijerovu ostavku'. 'U nesigurnim vremenima za hrvatsko gospodarstvo, kao i regionalnu ekonomiju uopće, vrlo je loše ako dođe i do političke neizvjesnosti jer će to ojačati negativne trendove na ekonomskom planu te povećati rizik poslovanja' – rekao je ovaj bankovni stručnjak. Dojam o nadolazećoj neizvjesnosti potvrđuju i riječi Srećka Jurdane, komentatora tjednika Nacional, koji je agenciji Bloomberg izjavio da 'Jadranka Kosor nije prava osoba za vođenje vlade, a niti stranke', te da će kabinet pod njezinim vodstvom biti 'kratkotrajan, krhak i ranjiv.'

Poslovni časopis Forbes navodi izjavu komentatora Jutarnjeg lista Davora Butkovića koji kaže da je Sanader nedavno pretrpio nekoliko poraza – u vezi s članstvom u Europskoj uniji, ali i zbog loše ekonomije te ne baš blistavih rezultata na izborima. Butković također smatra da je Sanader izgubio podršku HDZ-a za – kako je rekao - provedbu ozbiljne demokratske politike.

Dnevnik Wall Street Journal piše da Sanader 'ostavlja zemlju u najgoroj ekonomskoj situaciji od 1991. godine'.


XS
SM
MD
LG