Linkovi

Susret Bush-Obama u ponedjeljak


Budući predsjednik Sjedinjenih Država, senator Barack Obama, danas će se sastati sa svojim savjetnicima za ekonomska pitanja. Također, održat će i prvu konferenciju za tisak, otkako je prije nekoliko dana pobijedio na predsjedničkim izborima.

Podsjetimo, inauguracija novog predsjednika slijedi za oko deset tjedana, krajem siječnja sljedeće godine.

Amerika se nalazi u najozbiljnijoj gospodarskoj krizi u posljednjih sedamdesetak godina. Zbog toga su još nestrpljivija nagađanja koga će Obama imenovati u svoj kabinet, a pogotovo tko će biti novi ministar financija.

Jučer je senator Obama objavio da je za predstojnika svog ureda izabrao Rahma Emanuela, člana Zastupničkog doma i bivšeg dužnosnika Bijele kuće u mandatu predsjednika Billa Clintona. Barack Obama je Rahma Emanuela – koji je također iz Chicaga kao i Obama – nazvao 'dobrim prijateljem', posebno naglasivši njegovu efikasnost u rješavanju problema.

Rahm Emanuel je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne novom predsjedniku - da ispuni obećanje koje je dao glasačima o ujedinjenju Amerike i uvođenju promjena u njezinom političkom sustavu.

Senator Obama je također jučer, po prvi put, dobio visoko-povjerljive informacije od američkih obavještajnih službi – u okviru briefinga koji je organiziran za budućeg predsjednika.

Bijela je kuća objavila da će se predsjednik Bush sastati sa senatorom Obamom u ponedjeljak, kako bi razgovarali o prijenosu vlasti.

XS
SM
MD
LG