Linkovi

Težak zadatak radne skupine za Irak


Christian Science Monitor javlja da se posebna radna skupina za Irak nalazi pred ogromnim zadatkom. Dvostranački panel trebao bi dati preporuke odnosno novi popis opcija za američku politiku u Iraku. Monitor piše da bi najvažnija stvar za odbor ipak mogla biti stvaranje okvira za primirje u Washgingtonu.

«Možda jedna organizacija izvana može pripremiti politiku koju obje strane mogu prihvatiti», kaže jedan sveučilišni profesor. Ta politika bila bi nešto između trenutnih stavova Bijele kuće i demokrata na Capitol Hillu. S obzirom na svoju dvostranačku prirodu za očekivati je da u svojim preoprukama panel neće pozvati ni na nastavak dosadašnje politike niti na brzo povlačenje američkih snaga iz Iraka, piše Christian Science Monitor.

Washington Post izvještava da se, prema novom istraživanju, rak dojke dovodi u vezu s konzumiranje crvenog mesa. Mlađe žene koje redovno jedu crveno meso imaju povećan rizik oboljenja od opake bolesti, navodi se u istraživanju koje su proveli stručnjaci Sveučilišta Harvard na uzroku od 90 tisuća žena. One koje su jele više crvenog mesa u 20-tim, 30-tim i 40-tim godinama imale su povećan rizik od raka dojke u slijedećih 12 godina.

Premda tvrde da su za konačnu potvrdu njihovog zaključka potrebna dodatna istraživanja stručnjaci kažu da njihovi nalazi predstavljaju još jedan razlog za ograničavanje konzumiranja crvenog mesa koje – kako je od ranije poznato – pridonosi i riziku obolijevanja od raka debelog crijeva.

XS
SM
MD
LG