Linkovi

Neki republikanci i demokrati izražavaju zabrinutost zbog mogućnosti da na čelo CIA-e bude imenovan profesionalni vojnik


Neki članovi Kongresa izražavaju zabrinutost mogućnošću da bi na čelo Središnje obavještajne agencije CIA mogao biti postavljen Michael Hayden, general ratnog zrakoplovstva, koji je donedavno bio direktor Agencije za nacionalnu sigurnost.

Republikanski kongresmen Pete Hoekstra izjavio je u intervjuu za televizijsku mrežu FOX da na čelu CIA-e - koja je civilna agencija američke vlade – ne bi trebao biti profesionalni vojnik.

Senatorica Diane Feinstein, iz Demokratske stranke i senator Saxby Chambliss, republikanac, također su izrazili zabrinutost činjenicom da vlada na čelo CIA-e želi postaviti vojnog časnika.

No, republikanski senator John McCain izjavio je za mrežu CBS da se nada da bi general Hayden – ako bude imenovan – mogao biti brzo potvrđen od strane Kongresa.

Neimenovani izvori iz vlade predsjednika Busha izjavili su za američke medije da bi na čelo Središnje obavještajne agencije mogao biti postavljen general Hayden, umjesto Portera Gossa, koji je u petak podnio ostavku.

General Michael Hayden trenutno obnaša dužnost zamjenika direktora cjelokupne američke obavještajne zajednice koja ima 15 agencija i ustanova.

XS
SM
MD
LG