Linkovi

HBO dominirao Emmyjima


Američke televizijske kuće i neovisne kablovske televizije sinoć su imale svoj događaj godine: dodjele nagrada Emmy za najbolja ostvarenja u američkoj televizijskoj produkciji.

Najveći dobitnik je ponovno kablovska televizija HBO, čije su mini-serije "Život i smrt Petera Sellersa" – u kategoriji komedija -, i "Warm Springs", biografija Franklina Roosevelta, - u kategoriji drama -, osvojile po tri, odnosno dvije nagrade Emmy. Oba su djela imala i najviše nominacija u svojim kategorijama i uoči dodjele nagrada.

Među serijama, najboljom dramom proglašena je serija "Lost", a komedijom "Everybody Loves Raymond", kojoj je prošla sezona bila i zadnja. "Kućanice" su osvojile manje od očekivanog: Felicity Huffman odnijela je nagradu za najbolju žensku ulogu u komediji. Patricia Arquette nagrađena je kao najbolja glumica u drami, za seriju "Medium", u kojoj glumi medija koji komunicira s duhovima.

Nagrade za muške uloge pripale su istim dobitnicima kao i lani: za komediju, Tonyju Shalhoubu za naslovnu ulogu u seriji "Monk", te Jamesu Spaderu za ulogu u seriji "Boston Legal". bk

XS
SM
MD
LG