Linkovi

Emmyji serijama 'Zapadno krilo' i 'Svi vole Raymonda' (22/9/03) - 2003-09-22


Sinoć su dodijeljena priznanja za najbolja ostvarenja na američkoj televiziji - Emmyji.

Uoči jučerašnjeg proglašenja najboljih, najviše nominacija - 16 - imala je dramska serija kablovske televizije HBO, "Šest stopa ispod zemlje", a u stopu ju je slijedila serija "Zapadno krilo", televizijske mreže NBC. U kategoriji komedija, najviše nominacija, - svaka po 13 -, imale su serije "Svi vole Raymonda" i "Seks i grad". Evo kako su stvari stajale nakon što su podijeljene sve figurice Emmy.

Najbolje scenarije i dijaloge imaju serije "Svi vole Raymonda" - među komedijama -, i "Sopranos", među dramama. "Zapadno krilo" nagrađeno je Emmyjem za najbolju režiju. Popularna komedija "Svi vole Raymonda" donijela je Emmyje za sporedne uloge Doris Roberts i Bradu Garrettu, protagonistima dva lika u svadljivoj obitelji Barone.

Najboljom glumicom u komediji proglašena je Debra Messing, iz serije "Will i Grace", kojoj je to bila četvrta nominacija za ulogu Grace. Četvrtu nominaciju i treći Emmy osvojila je za glavnu dramsku žensku ulogu Eddie Falco, iz Serije "Sopranos". Emmyje za sporedne ženske uloge u raznim kategorijama dobile su i Gena Rowlands, Maggie Smith, te Tyne Daly.

Za glavnu dramsku mušku ulogu u seriji "Sopranos" Emmyja je dobio James Gandolfini. U kategoriji komedija, svog je Emmyja odnio Tony Shalhoub za ulogu Monka u istoimenoj humorističko-detektivskoj seriji, dok su Emmyje za sporedne uloge dobili Joe Pantoliano, te Ben Gazzara.

Humoristički program "Daily Show", kablovske televizije Comedy Central, s voditeljem Jonom Stewartom, nakon pet godina je preoteo Davidu Lettermanu Emmyja za najbolju večernju kontakt-emisiju. "Daily Show" se, inače proslavio izrugivanjem načina na koji su američki televizijski programi vijesti pokrivali ratna zbivanja.

I, konačno, najprestižniji Emmyji, oni za najbolje serije otišli su: u kategoriji drama - "Zapadno krilo", a kod komedija, "Svi vole Raymonda".

XS
SM
MD
LG