Linkovi

Kućanicama 15 nominacija za Emmy


Televizijska serija Desperate Housewives - Kućanice - osvojila 15 nominacija za nagradu Emy. Ova serija televizijske mreže ABC natječe se u konkurenciji komedije i po broju je nominacija izjednačena sa situacijskom komedijom NBC-a Will i Grace. Kablovski televizijski kanal HBO još jednom dominira u kategoriji filmova snimljenih za TV – Život i smrt Petera Sellersa i Toplo proljeće svaki je nominira u po 16 kategorija.

Komedija Svi vole Raymonda koja ove godine nakon devet sezona prestaje s emitiranjem dobila je 13 nominacija. Nova serija Izgubljeni dobila je 12 nominacija. Riječ je o drami u kojoj su preživjeli iz zrakoplovne nesreće zatočeni na jednom misterioznom otoku. Ta serija, kao i Kućanice, veliki je uspjeh za televizijsku mrežu ABC, koja je njima znatno povratila gledanost.

Među drugim serijama za koje se vjeruje da će osvojiti veći broj nagrada nalaze se Arrested Development, Boston Legal, 24, Scrubs, Malcom in the Middle i The Shield, serija kojoj se prošle godine priključila i glumica Glen Close, a ove je nominirana za najbolju žensku ulogu. Recimo još i to da su čak tri glumice iz Kućanica također nominirane za najbolju žensku ulogu. Pedeset sedma dodjela nagrada Emy održat će se 18. rujna u Shrine Auditoriumu u Los Angelesu.

XS
SM
MD
LG