Linkovi

Los Angeles: Dodijeljene televizijske nagrade Emmy (20/9/04) - 2004-09-20


U Los Angelesu su dodijeljene televizijske nagrade Emmy. Nagradu za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji dobio je James Spader za svoju ulogu u seriji "Practice", u kojoj glumi odvjetnika.

U kategoriji komedije, najboljim glumcem proglašen je Kelsey Grammer iz serije "Frasier". David Hyde Pierce, koji u toj seriji glumi Grammerovog brata, po četvrti je puta dobio Emmya za najbolju sporednu ulogu u komičnoj seriji, dok je Cynthia Nixon nagrađena Emmyem za ulogu Mirande u seriji "Seks i grad". Emmya je kući odnijela i njena kolegica Sarah Jessica Parker. Njihova je serija, inače, ove godine dobila najviše nominacija u kategoriji komedije – njih ukupno 11, nakon što je okončala svoju posljednju sezonu.

Ukupno najviše nominacija – čak 21 - dobila je mini-serija "Angels in America" o krizi AIDS-a tijekom osamdesetih. Glumac Al Pacino nagrađen je Emmyem za svoju ulogu u toj seriji, snimljenoj prema drami Tonya Kushnera, u kojoj glumi Roya Cohna koji umire od AIDS-a. Za ulogu u toj seriji nagrađena je i Meryl Streep. "Angels in America" donijeli su Emmyje i redatelju Michaelu Nicholsu i redatelju Tonyju Kushneru.

Emmya za najbolju mušku sporednu ulogu u dramskoj seriji dobio je Michael Imperioli, plaćeni ubojica iz "Sopranosa"; a nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Drea de Matteo, koja je u toj seriji glumila njegovu djevojku.

U kategoriji drame, najviše nominacija – čak 20 – dobila je serija "Sopranos". Ove godine nagrade Emmy dodijeljene su u ukupno 27 kategorija. Dodjelu nagrada prenosila je televizijska kuća ABC.

XS
SM
MD
LG