Linkovi

'Hrvatska i druge zemlje Balkana imaju više prava na članstvo u Uniji nego Turska'


Dnevnik Washington Times piše o tome koja bi zemlje trebale biti članice Europske unije, a koje ne. Ovaj list, među ostalim, prenosi izjavu austrijskog ministra financija Karl-Heinz Grassera koji je u intervjuu za jedan britanski dnevnik rekao da 'Hrvatska i druge zemlje Balkana imaju više prava na članstvo u Uniji nego Turska.'

Austrija će u prvoj polovici sljedeće godine predsjedavati Unijom. Njezin ministar financija je rekao da Europska unija treba Turskoj otvoreno reći da je 'zainteresirana za ekonomsku i društvenu stabilizaciju te zemlje, no da je za Tursku nemoguće zamisliti puno članstvo.'

'Ako pitate ljude što misle o mogućnosti članstva za Tursku, uvjeren sam da će odgovor biti negativan' – izjavio je austrijski ministar financija.

******

Najtiražniji američki dnevnik USA Today piše o istraživanju koje je pokazalo da je u Americi zabilježen pad stope razvoda braka, ali ne zbog toga što su brakovi čvršći već zbog toga što mnogi Amerikanci više uopće ne stupaju u brak, već žive nevjenčano.

'Izvanbračna kohabitacija nije prolazan fenomen' – kaže voditelj istraživanja sa Sveučilišta Rutgers u New Jerseyu.

Među domaćinstvima u kojima živi heteroseksualni par, nevjenčanih je 8,1 posto. Navodi se da to nije dobro za djecu, jer takve su zajednice često nestabilnije od klasičnih brakova.

Samo 63 posto američke djece živi s oba biološka roditelja – što je najniža stopa u zapadnim zemljama, piše USA Today.

XS
SM
MD
LG