Linkovi

Trump nudi da organizuje samit G7 u svom ljetovalištu kod Miamija


Donald i Melania Trump
Donald i Melania Trump

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da će vjerovatno biti domaćin narednog samita G7 i da će ga organizovati u svom ljetovalištu i golf klubu u Doralu kod Miamija. Ipak, negirao je da će od toga i zaraditi. 

Zemlje članice Grupe 7 se rotiraju u organizaciji samita i biraju lokacije koje pokazuju prirodne ljepote zemlje domaćina.

Trump smatra da bi njegov rizort na Floridi bio savršen za to, zbog veličine i zato što je na samo pet minuta vožnje od aerodroma u Miamiju.

Američki predsjednik kaže da konačna odluka tek treba da bude donesena, ali je dodato da "do sada nije viđeno nešto što može da se poredi sa tom lokacijom".

Ipak, negirao je da će direktno profitirati od organizacije samita G7.

"Mislim da neću ništa zaraditi", kazao je Trump.

Ipak, rekao je da neće biti nikakvih posjeta iznenađenja, poput one koju je na samitu G7 u Bijaricu priredio šef diplomatije Irana Javad Zarif.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG