Linkovi

I Trumpov najmlađi sin imao koronavirus


Baron Trump sa ocem
Baron Trump sa ocem

Prva dama SAD Melanija Trump objavila je da je i njen sin Baron bio zaražen koroanvirusom, ali je poslije test pokazao da je negativan.

Bijela kuća je na početku, kada je objavljeno da su predsjednik Donald Trump i njegova supruga pozitivni na COVID19, da Baron nije zaražen.

Prva dama je objasnila da su testovi rađeni kasnije pokazali da je i Baron imao virus.

Međutim, svo troje su se skoro testirali i rezultati su negativni.

Kada su ona i predsjednik dobili rezultate testa 1. oktobra koji je pokazao da imaju virus, Melanija kaže da je "prirodno, prvo pomislila na svog sina".

Iako je prvi test pokazao negativan rezultat, ona je brinula i insistirala da se ponovo testira - i taj drugi test je pokazao da je pozitivan, napisala je supruga predsjednika u bilješci koja je objavljena na sajtu Bijele kuće.

Melanija je napisala da je Baron "snažan tinejdžer" koji nije imao simptome.

Napisala je, zvučeći poput supruga, da joj je drago što su svo troje prošli kroz to istovremeno i da su brinuli jedni o drugima i provodili vrijeme zajedno.

Prva dama, međutim, nije objasnila zbog čega ranije nije rečeno da je Baron Trump pozitivan na koronavirus.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG