Linkovi

Trump negira da je radio za Rusiju


Predjsednik SAD Donald Trump odgovara na pitanja novinara ispred Bijele kuće (Foto: AP/ Evan Vucci)
Predjsednik SAD Donald Trump odgovara na pitanja novinara ispred Bijele kuće (Foto: AP/ Evan Vucci)

"Nikada nisam radio za Rusiju", objavio je predsjednik Donald Trump i direktno demantovao medijske izvještaje u kojima se navodi da je FBI 2017. bio zabrinut da Trump radi protiv američkih interesa i zbog toga otvorio istragu.

Pred odlazak u New Orleans, gdje govori na jednoj konvenciji poljoprivrednika, Trump je ispred Bijele kuće odgovarao na pitanja novinara, a onom kojimu je postavio pitanje o vezama sa Rusijom rekao da je "sramota što ga to uopšte pita".

Proteklog vikenda, dnevnik New York Times objavio je da su zvaničici FBI-ja istraživali da li predsjednik svjesno radi za Rusiju ili je nesvjesno pao pod njen uticaj, zabrinuti zbog njegovog ponašanja pošto je otpustio direktora FBI-a Jamesa Comeyja.

Washington Post je prenio da je Trump sakrio detalje svojih razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, sa kojim se sastao pet puta u protekle dvije godine.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG