Linkovi

Trump odlikovao Grenela zbog "normalizacije ekonomskih odnosa Kosova i Srbije."


Arhiva - Ričard Grenel, 18. mart 2019. (Foto:Denis Balibouse)
Arhiva - Ričard Grenel, 18. mart 2019. (Foto:Denis Balibouse)

Specijalni izaslanik američkog predsjednika za mirovne pregovore između Srbije i Kosova Ričard Grenel objavio je da ga je predsjednik Donald Trump odlikovao medaljom za nacionalnu bezbjednost za doprinos potpisivanju "istorijske normalizacije ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova".

"Ovo je zaista velika čast - posebno što dolazi od @realdonaldtrump, koji je koristio diplomatiju da donese mir u svijetu", napisao je Grenel na svom Instagram profilu.

"On nije započeo nove ratove, doveo je američke trupe kući, izgradio američku vojsku - i još je potpisao mirovne sporazume", napisao je Grenel.

U obrazloženju se navodi da su "sporazumom Srbija i Kosovo uspostavile direktne avio, željezničke i putne veze, i da je taj dokumet značajan korak ka izgradnji mirnije, sigurnije i prosperitetnije Evrope i predstavlja najznačajniji diplomatski korak ka krajnjem cilju u više od 25 godina".

Ambasador Grenel je jedan od ključnih savjetnika predsjednika Donalda Trumpa i jedan od najboljih diplomata i stručnjaka za nacionalnu bezbjednost. Njegov doprinos postizanju mira i prosperiteta bio je revolucionaran i zasluga je njega samog i Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u tekstu koji je prenio Grenel.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG