Linkovi

Trump: Zaustavljamo ubijanje između Srbije i Kosova


Predsjednik SAD na predizbornom mitingu u Sjevernoj Karolini
Predsjednik SAD na predizbornom mitingu u Sjevernoj Karolini

Predsjednik Donald Trump je na predizbornom mitingu u Sjevernoj Karolini govorio o nominaciji za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo Kosovo i Srbiju, rekavši da je uspio da zaustavi masovna ubijanja na tom prostoru, prenosi Fonet.

"Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Oni se ubijaju međusobno već mnogo godina. Rekao sam, prijatelji, hajde da se sastanemo. Znate, oni su se godinama ubijali pod drugačijim imenima", rekao je američki predsjednik svojim pristalicama u Fayettevilleu.

Švedski demohrišanski poslanik Magnus Jakobson nominovao je vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir, a zbog zajedničkog rada na miru i ekonomskom razvoju, kroz sporazum o saradnji koji je potpisan u Bijeloj kući.

Predstavnici Srbije i Kosova razmijenili su odvojena pisma o namjerama sa SAD u Bijeloj kući 4. septembra, u kojima se navode planovi za ekonomsku saradnju i buduće političke poteze.

Trumpa je prethodno za Nobelovu nagradu za mir nominovao i norveški desničarski poslanik Kristijan Tibring Gjede zbog mirovnog sporazuma između UAE i Izraela kojem je posredovala Trumpova administracija.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG