Linkovi

Ambasador Scott: Prosperitet Srbije zavisi od odnosa sa Prištinom


Sastanak predsednika Srbije Aleksandara Vučića i američkog podsekretara Davida Halea, kome je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott, Beograd 7. mart 2019. (Foto: Twitter nalog Ambasade SAD u Srbiji)

Budući prosperitet Srbije zavisi od postizanja napretka u odnosima sa Prištinom, objavio je u četvrtak na svom Twitter nalogu američki ambasador u Beogradu Kyle Scott povodom sastanka predsjednika Srbije Aleksandara Vučića i američkog podsekretara Davida Halea.

"Ponovo pokretanje dijaloga nije lak zadatak, ali budući prosperitet Srbije zavisi od postizanja napretka u odnosima sa Prištinom", naveo je Scott i uz ovu poruku objavio fotografiju sa jutrošnjeg sastanka Vučić-Hale.

A na Twitter nalogu Ambasade SAD objavljeno je da Sjedinjene Države "pozivaju na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga".

"Podsekretar Hale u razgovoru s predsjednikom (Srbije) naglašava da SAD cijene partnerstvo sa Srbijom i žele da izgrade još snažnije odnose", objavila je Ambasada SAD.

XS
SM
MD
LG