Linkovi

Visoki zvaničnik State Departmenta krajem nedjelje u Srbiji i na Kosovu


David Hale, američki podsekretar za politička pitanja
David Hale, američki podsekretar za politička pitanja

Podsekretar za politička pitanja SAD David Hale posjetiće se Srbiju i Kosovo krajem ove nedjelje, u sklopu turneje na kojoj će takođe boraviti u Londonu i Kijevu.

Hale, treći po rangu zvaničnik State Departmenta, stiže u Beograd 8. marta i sasstaće se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima, ali i da bi se založio za povratak dijalogu, kako bi se normalizovali odnosi sa Kosovom.

Hale bi takođe trebalo da se sastane sa liderima građanskog društva u Srbiji, kako bi razmotrili pitanja od regionalnog i globalnog značaja, uključujući ruski i kineski uticaj na Zapadnom Balkanu.

Dan kasnije, Hale bi u Prištini trebalo da se sastane sa kosovskim liderima i naglasi istorijsku priliku da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom i traže načini da se rješenje pronađe.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG