Linkovi

Senat razmatra pomoć veću od 2 hiljade milijardi dolara zbog koronavirusa


Larry Kudlow , ekonomski savjetnik Bijele kuće (Foto: Reuters)
Larry Kudlow , ekonomski savjetnik Bijele kuće (Foto: Reuters)

Finansijski paket pomoći zbog posljedica koronavirusa, koji se razmatra u američkom Senatu, mogao bi iznositi više dvije hiljade milijardi dolara, izjavio je Larry Kudlow, ekonomski savjetnik Bijele kuće.

„Paket će iznositi oko deset odsto Bruto društvenog proizvoda”, rekao je Kudlow novinarima, objavila je agencija Reuters.

Upitan da li će ta suma iznositi više od dvije hiljade milijardi dolara, Kudlow je uzvratio sa „Da, to je tačno”.

„Pokušavamo da pružimo pomoć tamo gdje je potrebna. To je pitanje za naredne nedjelje i mjesece, ne godine. Želimo to da premostimo”, rekao ekonomski savjetnik Bijele kuće.

Kudlow je dodao da će tema razgovora biti i poreske olakšice za male privrednike.

Zbog pandemije koronavirusa američki program pomoći nezaposlenima, jedan od ključnih mehanizama očuvanja tržišta rada, nalazi se pred najvećim izazovima u posljednjih više od deset godina, objavio je Reuters.

Ekonomski stručnjaci predviđaju da bi u tekućoj nedelji moglo biti predato više od million i po prijava građana koji rade u restoranima, barovima, hotelima i obavljaju poslove koje je ugrozila pandemija koronavirusa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG