Linkovi

Šef ruske diplomatije krajem mjeseca dolazi u BiH


Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije
Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov krajem oktobra dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Lavrov bi s ruskom delegacijom trebao stići u Sarajevo 27. oktobra.

Tokom službene posjete, kako je potvrđeno za RSE, trebao bi se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, te ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je u Bosni i Hercegovini prije dvije godine.

U septembru 2018. godine u Sarajevu sastao sa članovima Predsjedništva BiH, te ministrom vanjskih poslova BiH, a u Banjaluci sa zvaničnicima Republike Srpske.

Lavrov je tokom te posjete Bosni i Herecegovini poručio je da Moskva želi dosljednu provedbu Dejtonskog sporazuma, te da je protiv demonizacije Republike Srpske (RS).

Tada je rekao da je odavno bilo vrijeme da se BiH oslobodi spoljne uprave I da je Ruska Federacija zainteresovana za unapređenje saradnje sa BiH kao i cijelim regionom.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG