Linkovi

Bombaš iz Nešvila bio motivisan paranojom i teorijama zavjere


Entoni Vorner Kvin se raznio u sopstvenom vozilu u centru Nešvila na Božić
Entoni Vorner Kvin se raznio u sopstvenom vozilu u centru Nešvila na Božić

Entoni Kvin Vorner, koji se na božićno jutro razneo u soptsvenoj "kući na točkove" u centru Nešvila, bio je motivisan paranojom i ekscentričnim teorijama zavjere, ali nema indicija da ga je motivisala neka politička ideologija, saopštio je FBI.

Bombaš samoubica je odabrao centar Nešvila i rano jutro kada nije bilo nikoga kako bi eksplozija oštetila zgrade, ali ne i povrijedila ljude, piše u izvještaju FBI. Vorner je takođe radio sam.

Navodi se da je Vorner bio motivisan paranojom i teorijam zavjere, a da su uzrok samoubilačkog napada bili i "gubitak ličnih oslonaca u životu i pogoršanje međuljudskih veza".

Kako je ranije prenio AP, istražitelji su se fokusirali na teorije zavjere poslije saznanja da je Vorner vjerovao da će svijetom vladati "reptili koji mijenjaju oblik", kao i da je razmišljao o "lovu na vanzemaljce".

Portparol FBI je demantovao da je Vorner vjerovao u teorije zavjere o 5G tehnologiji i da je zato vozilo raznijeto bilzu zgrade telekomunikacionog operatera AT&T.

Skoro tri mjeseca poslije eksploziije centar Nešvila i dalje je zatvoren za saobraćaj i turiste.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG