Linkovi

Pronađeno još tijela u srušenoj zgradi na Floridi, potraga za nestalima završena


Fotografije poginulih u rušenju zgrade Šemplejn u Surfsajdu
Fotografije poginulih u rušenju zgrade Šemplejn u Surfsajdu

Broj mrtvih u srušenoj zgradi u Surfsajdu kod Majamija porastao je na 64, pošto su spasilački timovi pronašli posmrtne ostatke još 10 osoba.

I dalje se 76 ljudi vodi kao nestalo i strahuje se da su njihova tijela zarobljena u ruševinama zgrade koja se 24. juna srušila iz još neutvrđenih razloga.

Potraga za nestalima je zvanično završena u srijedu, kada su spasioci saopštili da nema više nade da se pronađu preživjeli.

Broj nestalih može i da se promijeni kako se ažuriraju podaci i moguće je da nisu svi sa spiska bili u zgradi, kažu nadležni.

Ekipe nastavljaju da pretražuju ruševine.

"Zaista je bilo dirljivo čuti od vatrogasaca da neće stati sa pretragom sve dok ne dođu do dna ruševine i ne izvuku svaku žrtvu", kaže gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket.

"Bio je zaista težak dan", rekao je guverner Floride Ron DeSantis komentarišući obustavljanje potrage za preživjelima. "Ali, nastavljamo da radimo na tome da identifikujemo svaku osobu".

Ekipe na terenu stigle su do većeg broja tijela kada je u eksploziji uništen i ostatak zgrade.

Još nije utvrđeno kako se polovina 12-spratne stambene zgrade odjednom srušila i sravnila sa zemljom. Pažnja je usmjerena na izvještaj inženjera iz 2018. u kojem su utvrđena oštećenja na zgradi koja nisu popravljena.

Zbog rušenja zgrade Šemplejn, nadležni na južnoj Floridi su naredili inspekciju zgrada slične strukture i starosti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG