Linkovi

Trumpov bliski saradnik ne isključuje mogućnost saradnje sa Muellerom


Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.

Stone, protiv kojeg je Mueller u petak podigao optužnicu za laganje i uticaj na svjedoke u vezi sa Trumpovom kampanjom, rekao je televiziji ABC da bi o obimu saradnje sa Muellerovom istragom "morao da odluči nakon što njegovi advokati održe određene razgovore".

Dodao je i da bi "svjedočio pošteno, ako bi znao da su drugi ljudi u kampanji uradili nešto nezakonito", ali da sada ne zna nikoga ko je odgovoran za tako nešto

Stone je uhapšen u svom domu na Floridi, a pušten je na slobodu uz kauciju od četvrt miliona dolara. Poslije hapšenja je poručio da će se izjasniti da nije kriv i da vjeruje da je reč o politički motivisanoj istrazi.

Trumpov dugogodišnji saradnik je naglasio i da neće svjedočiti protiv predsjednika.

U nedelju je rekao televiziji ABC da ako bi sarađivao sa Muellerom, da "bi svjedočio pošteno o bilo čemu, uključujući i o komunikaciji sa predsjednikom".

"Istina je da smo razgovarali telefonom, ali je ta komunikacija bila politička i dobroćudna, i svakako nije bilo zavjere sa Rusijom", tvrdio je Stone i dodao da sa Trumpom nikada nije razgovarao o saradnji sa Rusijom.

"Sve što sam uradio je ustavom zašitćena sloboda govora. U to sam bio angažovan - to se zove politka", istakao je Roger Stone.

Stone je šesti Trumpov saradnik optužen za krivična djela u Muellerovoj istrazi.

XS
SM
MD
LG