Linkovi

Trumpov bliski saradnik ne isključuje mogućnost saradnje sa Muellerom


Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.
Rodžer Stoun obraća se novinarima po izlasku iz sudnice, 25. januar 2019.

Stone, protiv kojeg je Mueller u petak podigao optužnicu za laganje i uticaj na svjedoke u vezi sa Trumpovom kampanjom, rekao je televiziji ABC da bi o obimu saradnje sa Muellerovom istragom "morao da odluči nakon što njegovi advokati održe određene razgovore".

Dodao je i da bi "svjedočio pošteno, ako bi znao da su drugi ljudi u kampanji uradili nešto nezakonito", ali da sada ne zna nikoga ko je odgovoran za tako nešto

Stone je uhapšen u svom domu na Floridi, a pušten je na slobodu uz kauciju od četvrt miliona dolara. Poslije hapšenja je poručio da će se izjasniti da nije kriv i da vjeruje da je reč o politički motivisanoj istrazi.

Trumpov dugogodišnji saradnik je naglasio i da neće svjedočiti protiv predsjednika.

U nedelju je rekao televiziji ABC da ako bi sarađivao sa Muellerom, da "bi svjedočio pošteno o bilo čemu, uključujući i o komunikaciji sa predsjednikom".

"Istina je da smo razgovarali telefonom, ali je ta komunikacija bila politička i dobroćudna, i svakako nije bilo zavjere sa Rusijom", tvrdio je Stone i dodao da sa Trumpom nikada nije razgovarao o saradnji sa Rusijom.

"Sve što sam uradio je ustavom zašitćena sloboda govora. U to sam bio angažovan - to se zove politka", istakao je Roger Stone.

Stone je šesti Trumpov saradnik optužen za krivična djela u Muellerovoj istrazi.

XS
SM
MD
LG