Linkovi

Kanada: Premijer u izolaciji pošto njegova supruga ima koronavirus


Kanadski premijer Justin Trudau sa suprugom Sophie, 2018.
Kanadski premijer Justin Trudau sa suprugom Sophie, 2018.

Kanadski premijer Justin Trudeau biće u izolaciji naredne dvije nedjelje pošto je testiranje pokazalo da njegova supruga Sophie ima koronavirus. 

Kako prenosi Reuters, Sophie Trudeau se nedavno vratila iz Londona gdje je osetila simptome slične gripu i odmah je tesitrana na koronavirus.

Kancelarija premijera saopštila je da je Trudeau "dobrog zdravlja i da nema simptome", a da će preventivno biti u izolaciji 14 dana, kao i njegova supruga.

Trudeau radi od kuće, a njegova kancelarija saopštava da je telefonom razgovarao sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom, britanskim premijerom Borisom Johnsonom i italijanskim premijerom Giuseppeom Conteom

U Kanadi je prijavljeno 145 novih slučajeva oboljelih od koronavirusa, a jedna osoba je preminula.

Najnaseljenija provincija Ontario je u protekla 24 sata prijavila 17 novih slučajeva što je skok od 40 odsto. Da bi se spriječilo širenje virusa, sve škole će biti zatvorene do 5. aprila. I Nacionalna hokejaška liga Kanade suspendovala je sva takmičenja u sezoni zbog pandemije.

Širom svijeta od koronavirusa obolelo je 135 hiljada ljudi, a umrlo više od 4.900, prenosi Reuters.

Kanadski premijer Justin Trudeau je posljednja osoba na listi poznatih koja se izolovala zbog koronavirusa ili je zaražena.

Australijski ministar unutrašnjih poslova Peter Dutton ima koronavirus, ali kaže da se osjeća dobro.

Glumac Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson takođe su zaraženi. Trenutno se nalaze u Australiji, a na Twitteru su napisali da idu "korak po korak, slušaju savjete ljekara i ostaju u izolaciji da ne bi zarazlili druge ljude".

Menadžer fudbalskog kluba Arsenal Mikel Arteta takođe ima koronavirus.

U pokušaju da se spriječi širenje, mnoga sportska takmičenja su obustavljena, a pod znakom pitanja su i Olimpijske igre u Tokiju.

Predsjednik SAD Donald Trump donio je odluku da se na 30 dana obustave letovi iz Evrope za Ameriku, sa izuzetkom Velike Britanije.

XS
SM
MD
LG