Linkovi

British Airways otkazao letove za Tel Aviv


FILE - British Airways planes are seen parked at Heathrow Airport in London, Sept. 9, 2019.
FILE - British Airways planes are seen parked at Heathrow Airport in London, Sept. 9, 2019.

British Airways otkazao je svoje letove za i iz Tel Aviva pridružujući se nizu drugih kompanija koje su se odlučile na ovaj potez usljed porasta sukoba.

Sigurnost naših kolega i klijenata uvijek je naš glavni prioritet i nastavljamo pažljivo da pratimo situaciju”, naveli su iz ove kompanije.

United Airlines, Delta Air Lines i American Airlines su dan ranije otkazali letove između Sjedinjenih Država i Tel Aviva.

Žestoki sukobi nastavljeni su i u četvrtak dok Izrael priprema kopnenu vojsku duž granice sa Gazom. U isto vrijeme Hamas je lansirao rakete na jug Izraela.

EasyJet drugi također britanski avioprevoznik saopštio je da još nisu otkazali letove za Tel Aviv. Njihov naredni let za Tel Aviv trebao bi da ide tek 16. maja iz Berlina.

Naravno, nastavit ćemo da pratimo situaciju”, rekla je glasnogovornica ove kompanije.

Najmanje 69 osoba ubijeno je u Gazi od kada je nasilje eskaliralo u ponedjeljak, podaci su lokalnog ministarstva zdravstva. U Izraelu je ubijeno sedam osoba, saopštila je tamnošnja vojska.

Eskalacija sukoba počela je protestima ispred džamije Al-Aksa u srcu Starog grada u Jerusalemu tokom obilježavanja Dana Jerusalema.

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je da je više od 300 Palestinaca povrijeđeno u sukobima sa izraelskom policijom, koja je ispaljivala gumene metke, šok bombe i suzavac. Policija je saopštila da je u ovim sukobima ranjen 21 policajac.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG