Linkovi

3 najveća američka avioprevoznika obustavili letove za Izrael


26. april 2021. godine,avion se približava međunarodnoj zračnoj luci Louisville u Louisvilleu
26. april 2021. godine,avion se približava međunarodnoj zračnoj luci Louisville u Louisvilleu

American Airlines, United Airlines i Delta Air Lines obustavili su letove za Izrael usljed sve većeg nasilja u sukobu između Izraela i Palestinaca.

Izraelski zračni napadi pogodili su Gazu, a palestinski militanti u Gazi raketirali su ciljeve u Izraelu, uključujući glavni aerodrom u Tel Avivu.

United Airlines otkazao je letove iz Chicaga, Newarka i San Francisca do subote. Glasnogovornik je rekao da će United pustiti kupce rezervirane na letovima iz Tel Aviva do 25. maja da promijene svoje planove putovanja bez plaćanja veće cijene.

American Airlines otkazao je svakodnevni let iz New Yorka za Tel Aviv u srijedu i četvrtak i ponudio putnicima letove kasnije, prema glasnogovorniku zrakoplovne tvrtke. Delta je do četvrtka otkazala letove iz New Yorka za Tel Aviv.

Predstavnici tvrtke rekli su da zrakoplovne tvrtke prate situaciju kada bi mogle nastaviti letove.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG