Linkovi

Biden: Prerano je govoriti o tome da li je pobuna oslabila Putina


Američki predsjednik Joe Biden odgovara na pitanja novinara ispred Bijele kuće. (Foto: AP/Andrew Harnik)
Američki predsjednik Joe Biden odgovara na pitanja novinara ispred Bijele kuće. (Foto: AP/Andrew Harnik)

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je poručio da "izopšteni" ruski lider Vladimir Putin "gubi" rat u Ukrajini, ali da je prerano reći da li je oslabljen zbog kratkotrajne pobune plaćeničke Wagner grupe.

Na pitanje novinara u Bijeloj kući da li je Putin sada slabiji, Biden je odgovorio: "Teško je reći, ali je jasno da gubi rat u Ukrajini i da gubi rat kući".

Putin je sada "izopšten širom svijeta", dodao je Biden.

Bijela kuća je i dalje oprezna u reakcijama na posljedice prošlonedeljnih događaja u Rusiji kada su se pripadnici Wagner grupe i njihov vođa Jevgenij Prigožin pobunili i prijetili da će da napadne Moksvu, prije nego što su od toga odustali.

Prigožin je u međuvremenu, u okviru sporazuma sa Kremljom, otputovao u Bjelorusiju.

Predsjednik SAD je u ponedeljak novinarima rekao da SAD i NATO nisu umiješani u pobunu u Rusiji.

Istakao je da je prošlog vikenda razgovarao sa saveznicima da bi se osiguralo da su svi usklađeni u naporima da se osigura da Putinu "ne daju izgovor da okrivi Zapad" ili NATO.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG