Linkovi

Bernie Sanders ponovno u utrci za predsjednika SAD


Bernie Sanders
Bernie Sanders

Američki demokratski senator Bernie Sanders objavio će da će pokušati od Demokratske stranke dobiti nominaciju za predsjednika SAD na idućim izborima.

77 godišnji Sanders poslao je mail svojim pristašama u kojem kaže da će
"kampanju temeljiti na stvaranju vlade i ekonomije koja funkcionira za mnoge, a ne samo neke", rekao je Sanders u e-mailu, tražeći od milijun ljudi da se prijave za početak projekta.

Senator iz Vermonta pokušao je nominaciju stranke dobitii 2016, ali je tada na stranačkim izborima kandidaturu dobila Hillary Clinton.

Izbori u Demokratskoj stranci počinju u februaru 2020, a pobjednik će se najvjerojatnije suprotstaviti aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu.

U utrci za nominaciju Demokratske stranke su već senatori Cory Booker iz New Jerseya, Kamala Harris iz Californije, Kirsten Gillibrand iz New Yorka, Amy Klobuchar iz Minnesote i Elizabeth Warren iz Massachusettsa.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG