Linkovi

Barack Obama optužio Johna McCaina da je djelomično odgovoran za krizu na Wall Streetu


U izbornoj kampanji za Bijelu kuću, John McCain i Barack Obama nastavljaju s međusobnim kritikama u vezi aktualne ekonomske situacije.

Republikanski predsjednički kandidat, senator John McCain kritizirao je Obamu zbog toga što javnosti nije predstavio svoj program stabilizacije financijskih tržišta. 'Obama se ponaša kao političar, ali ne i državnik. Obami je njegov osobni uspjeh važniji od uspjeha njegove zemlje' – izjavio je na izbornom skupu u Baltimoreu John McCain.

Predsjednički kandidat Demokratske stranke senator Barack Obama izjavio je na jednom skupu u Sjevernoj Karolini da je John McCain i osobno odgovoran za sadašnju krizu na Wall Streetu jer je bio među onima koji su se zalagali za deregulaciju financijskih tržišta.

Oba se kandidata, međutim, slažu da savezna vlada mora dobro nadzirati kako će se potrošiti oko 700 milijardi dolara interventne pomoći američkom financijskom sektoru.

'Bijela kuća bankama i burzi ne bi trebala dati bianco ček na svotu od 700 milijardi' – rekao je Barack Obama.

John McCain je izjavio pak da direktori financijskih ustanova koje je interventnom pomoći spasila savezna vlada 'ne bi trebali imati veće zarade od najbolje plaćenih vladinih dužnosnika'.

XS
SM
MD
LG